We hechten veel waarde aan rust, balans en natuur. Voor onszelf, onze paarden, onze klanten en onze cursisten. Daarom creëerden we een speciale ‘paardentuin’. Het wordt ook wel een Mini Paddock Paradise genoemd: een klein paardenparadijs.

Hierin bieden we onze paarden een aantrekkelijke omgeving waarin ze veel kunnen spelen en eten. De diverse begroeiing en speelse inrichting is mooi om naar te kijken én trekt veel diverse dieren aan.

De paarden wonen in  paardentuin waarin ze naast gras en hooi, ook kunnen eten van de diverse hagen en bomen en kunnen knabbelen aan de aanwezige stammen en takken. De begroeiing maakt de leefomgeving van de pony’s divers en aantrekkelijker. Het trekt ook veel andere dieren. We noemen het ook wel de speeltuin voor de pony’s! Er is genoeg te doen en we hopen ze zo een interessante leefomgeving te geven.

We voeren hooi in meerdere hooinetten, hebben meerdere soorten likstenen en hebben ‘snackpunten’.

Zo hebben ze de hele dag door ruwvoer te eten. We kunnen in de hooinetten naast hooi ook kuil, takken, bladeren en wortels aanbieden. Ook hebben we ‘snackpunten’ met takken en boomstammen. Hier kunnen we bijvoorbeeld bladeren, takken, fruit en zaadjes voeren.

De begroeiing zorgt voor schaduw én is een toevoeging op het ruwvoer van de pony’s.

Ook maakt het de paardentuin aantrekkelijk voor andere dieren zoals vogels en insecten. Daarnaast is het een mooi gezicht en draagt het bij aan het landschap. De begroeiing helpt ons de pony’s een gevarieerd dieet te bieden. Langs de weides en de track hebben we hagen, struiken, bomen, kruiden- en bloemenstroken. Ze kunnen aan de bomen en struiken knabbelen en genieten straks op gezette tijden van de bloemen en kruiden. We kozen in ons beplantingsplan enkel voor bomen/planten/ struiken/kruiden die veilig eetbaar zijn voor paarden. Bekijk hier welke soorten we allemaal hebben.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.