Hoi,

Mijn naam is Anoek! Ik ben 30 jaar en ik woon in Beek samen met Erik en onze pony’s Suppie, Ramira en Toby. Naast het lesgeven en het verzorgen en trainen van de pony’s, ben ik graag in het bos en houd ik er van om in de tuin en de paddock + weides bezig te zijn. Ook houd ik van sporten (ruiterfitness), lezen en ben ik gek op fotografie. Zo heb ik jaren als fotograaf gewerkt (www.avankol.nl) en nog maak ik af en toe nog tijd vrij voor een leuke fotoshoot.

Met Ramira rijd ik af en toe een dressuurwedstrijd (M1) en ben ik vooral bezig met samen leren en genieten. We springen, crossen, rijden door het bos, doen mee aan schrik- en obstakeltraingen of rijden met barebackpad. De afwisseling vinden we beiden erg leuk. Sinds 2 jaar verdiep ik mij meer in Working Equitation. Ramira en ik volgen clincs van o.a. Lisette Schoon, Arie de Best, Ton Duivenvoorden en Nuro Avelar. We starten binnenkort onze eerste wedstrijd!

Sowieso houd ik er van om te blijven leren. Ik volg graag opleidingen, clinics en trainingen om mijzelf te blijven ontwikkelen. Er staat eigenlijk altijd wel een workshop, opleiding of clinic op mijn planning.

Ik ben ontzettend dankbaar voor én trots op ons heerlijke huis en tuin, de fijne plek aan het bos en de 3 geweldige pony’s die bij ons wonen. Dromen worden hier werkelijkheid! Erik en ik blijven leren en zoeken naar leuke toevoegingen voor ons mini-paddock paradise, oftewel onze paardentuin.

Mijn opleidingen

In de afgelopen jaren en tijdens diverse opleidingen heb ik ontzettend veel geleerd over paarden. Paardengedrag, paarden houden en het trainen en rijden. Mijn opleidingen zijn heel divers en vullen elkaar in mijn ogen goed aan. Ik heb hierdoor een brede blik op de paardenwereld en ik gebruik in de lessen wat er bij de ruiter en het paard past.

Dankzij de Orun 2 (KNHS) kan ik lesgeven in de basis van springen en dressuur. Hier leerde ik onder andere ook lesgeven aan groepen en meer over de wedstrijdsport.

Vanuit de opleiding Academische Rijkunst (Human & Horse Academy) kan ik nu écht kijken naar het paard. Hoe is de bouw van een paard en hoe kunnen we een paard zo goed mogelijk trainen? Hierbij lag de nadruk op grondwerken en werken aan de hand.

Bij de opleiding Centered Riding (Margreet Bouwmeester) leerde ik kijken naar de ruiter. Rijden vanuit gevoel, balans en in harmonie met je paard.

Vanuit mijn achtergrond in DISC en HorseProfile kan ik inspelen op de communicatiestijl en leerstijl van de ruiter én het paard. Ik kan inzicht geven in wat een ideale manier van trainen en leren is voor zowel jou als je paard en hoe je deze op elkaar af kan stemmen.

Qua veiligheid heb ik mijn BHV en EHBO-diploma en deze houd ik jaarlijks bij. In de stal is een uitgebreide EHBO-koffer aanwezig.

Relevant CV:

  • 2018-heden Instructeursopleiding Academische Rijkunst (Human & Horse Academy)
  • 2019-heden EHBO + Sport EHBO + jaarlijkse herhalingen (Rode Kruis)
  • 2021-heden Equine Assisted Coach – Paardencoaching (Horsense)
  • 2021-2022 Centered Riding Instructeursopleiding (Margreet Bouwmeester, Alona)
  • 2021-2022 Horse Profile Coach (HorseProfile)
  • 2021-2022 Gedragscoach met specialisatie Motiverende gespreksvoering (BenVitaal)
  • 2020-2022 Master DISC Teamontwikkeling (DiscFactor)
  • 2019-2020 Orun 2 Instructeursopleiding  (KNHS)
  • 2019-2022 DISC certificeringsopleiding (DiscFactor)

Jaarlijks volg ik diverse webinars, clinics en workshops om mijn kennis bij te houden en uit te breiden. Heb je meer interesse in mijn andere opleidingen en werkervaring? Bekijk mijn profiel op LinkedIn.